W210Club.nl

Alles over de Mercedes W210

Het is nu 18 jul 2018, 12:29

Motor slaat niet aan, lampjes in spiegel knipperen

Alle techniek (mechanisch, elektronisch) zaken horen hier thuis.

Motor slaat niet aan, lampjes in spiegel knipperen

Berichtdoor StephanBenz » 20 jun 2018, 22:42

Beste benz liefhebbers,
Ik rijd nu 4 maanden met veel plezier in mij W210 E290 turbodiesel van 1997, deze heeft net 205000 km aantoonbaar gelopen.
Een paar weken terug wilde hij ineens niet meer aanslaan, het rode en groene lampje in de binnenspiegel knipperde dan om en om, wat duid op een probleem met de startonderbreker, zo las ik op internet.
Ik las overal dat het 100% zeker het K40 relais zou zijn, een relais/zekeringblok, rechts onder de motorkap onder het zwarte deksel.
Tijdens het bij de dealer ophalen van het bestelde relais deed de auto het weer niet, mooi dacht ik, nieuw relais er in, mooie kans, en jawel, de auto deed het gelijk weer!
Opgelost dacht ik... totdat vandaag, 3 weken later, de auto weer niet aan wou slaan.
Na 3 keer de sleutel in en uit het contact deed hij het weer.
Iemand enig idee waar dit aan kan liggen? Ik vrees een hoge rekening bij de garage welke alsnog niks gaat vinden.
Tips zijn welkom!
StephanBenz
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 06 jan 2018, 02:15
Roepnaam: Stephan
Type wagen: E300TD
T-Modell: Ja
Bouwjaar: 1997
Brandstof: Diesel
Automaat: Ja
Uitvoering: Elegance


Re: Motor slaat niet aan, lampjes in spiegel knipperen

Berichtdoor RD500sec » 22 jun 2018, 17:41

Heb je de batterijen van de afstandbediening al vervangen?
Maak dan ook de sleutelbehuizing binnen en buiten goed schoon, dat kan het probleem oplossen.
Ook reinigen van het contactslot kan helpen.
RD500sec
Fresh Boarder
Fresh Boarder
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 09 jun 2017, 20:21
Roepnaam: Richard
Type wagen: Ander type
T-Modell: Nee
Bouwjaar: Ouder
Brandstof: Benzine
Automaat: Ja


Keer terug naar Techniek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

cron